En liten app-guide før sommerferien

Har du skolebarn fra høsten av? Er du redd for sommerferiens fordummende effekt på dine håpefulle? Har du litt dårlig samvittighet når ungene sitter på skjerm og vet at det blir mange timer i baksetet denne sommeren?

Vel; her kommer noen tips om apper som gjør at tiden på skjerm potensielt fylles med mer kvalitet:

Nykommeren: Poio har allerede rukket å bli populær i appstore. Aftenposten omtaler den i sitt teknologimagasin – noe de vanligvis ikke gjør – og gir meget rosende omtale

Har gått under radaren: Dragonbox big numbers. Som matematikkdidaktiker mener jeg at manglende konkretisering av matematikken er den av hovedfaktorene for elevers utvikling av negativ erfaring med matematikken. Mangler man en reell forståelse av mengden man skal jobbe matematisk med, så blir det vanskelig å forstå. Dette spillet fra Dragonbox tilbyr en flott tilnærming til å mikse den formelle matematikken med konkret forsterkning av hvilke mengder tallene representerer.

…og bare for å være på den sikre siden; dragonbox 12+ og Dragonbox elements er fortsatt veldig gode spill å bruke tid på

Vakkert og frustrerende: Monument Valley. Et vakkert univers med meget krevende gåter å løse. Blir du først hekta, så skulle du ønske at det var poden som kunne kjøre den lange bilturen hjem til svigers så du selv kunne sitte i baksetet. Nylig kom det også en oppfølger.

Kidza koder, apple-style: Swift playgrounds. Jeg skal ikke ta hele regla om at 70% av fremtidens jobber ikke finnes enda eller at man i 67% av alle jobber i fremtiden kommer til å trenge kodekompetanse (obs! fake prosent-tall), men jeg har tro på at koding kan være kjekt å kunne for flere enn tilfellet er i dag, og gjennom Apple sin Swift playgrounds, så får du en gyllen mulighet til å lære koding på en lettfattelig og spillpreget måte.

God tur og god sommer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s